Διαφάνεια από το Α ως το Ω

Ανίχνευση της βανίλιας μέσω blockchain

Η ανιχνευσιμότητα είναι σημαντική όταν πρόκειται για βοτανικά συστατικά. Μπορεί να συμβάλει στην παρακολούθηση και τη διασφάλιση της ποιότητας των συστατικών και των υπεύθυνων πρακτικών προμήθειας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. Η Aveda χρησιμοποιεί αυτή τη διαφάνεια για να συνεισφέρει στην περιβαλλοντική και κοινωνική αναβάθμιση, όπως η πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων και η εξακρίβωση από ανεξάρτητη εξωτερική επίβλεψη για δίκαιους μισθούς στους αγρότες.

Το ταξίδι της προμήθειας της βανίλιας Aveda

1. Συγκομιδή
Sava region, Μαδαγασκάρη

Περίπου το 80% της παγκόσμιας βανίλιας προέρχεται από τη Δημοκρατία της Μαδαγασκάρης, ένα νησί περίπου 250 μίλια από τις ακτές της Ανατολικής Αφρικής. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη νησιωτική χώρα στον κόσμο. Οι κόκκοι βανίλιας καλλιεργούνται από αγρότες της περιοχής και αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο. Τώρα η Aveda μπορεί να παρακολουθεί τη βανίλια που προέρχεται από τους αγρότες και χρησιμοποιείται στα προϊόντα της.

2. Συλλέγεται στο Co-op
Sambava, Μαδαγασκάρη

Πριν φτάσουν στον συνεταιρισμό, οι κόκκοι βανίλιας αποξηραίνονται στον ήλιο. Οι αγρότες φέρνουν τους αποξηραμένους κόκκους τους στον κοντινό συνεταιρισμό Biovanilla, όπου ζυγίζονται και συγκεντρώνονται. Η βανίλια ταξινομείται και διαβαθμίζεται ως προς την ποιότητα με βάση το μήκος, την περιεκτικότητα σε υγρασία και την εμφάνιση. Στη συνέχεια συσσωρεύεται και τυλίγεται για τη μεταφορά.

3. Επεξεργασία
Grasse, Γαλλία

Οι κόκκοι βανίλιας αποστέλλονται σε μια κορυφαία εταιρεία στη Γαλλία, η οποία είναι γνωστή για το συνδυασμό της δεξιοτεχνίας και της επιστήμης στην παραγωγή των υψηλότερης ποιότητας φυσικών συστατικών για την αρωματοποιία και τα καλλυντικά. Εκεί, οι κόκκοι βανίλιας επεξεργάζονται σε ένα τελικό εκχύλισμα.

4. Παραγωγή
Blaine, Μινεσότα

Το υψηλής ποιότητας εκχύλισμα βανίλιας αποστέλλεται μέσω του Ατλαντικού στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Aveda στο Blaine της Μινεσότα, όπου αναμιγνύεται στις φόρμουλες της σειράς invati advanced™ και σε πολλά άλλα αγαπημένα προϊόντα της Aveda.

Αγοράστε προϊόντα με βανίλια