ΑΠΟΣΤΟΛΗ & ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ AVEDA ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ,
ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ
ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΣΤΗΝ AVEDA, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΤΥΠΟ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ,
ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

 

HORST RECHELBACHER, ΙΔΡΥΤΗΣ

 

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΜΑΣ

 

Η κληρονομιά του Horst Rechelbacher εκτείνεται πολύ πιο πέρα ​​από τη δημιουργία της Aveda. Ως πρωτοπόρος της ολιστικής ομορφιάς και υπέρμαχος της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, ο σκοπός και το πάθος του Horst έχουν χαράξει μια δική τους πορεία ως μέρος ενός μεγαλύτερου παγκόσμιου κινήματος προς την ισορροπία και την αρμονία, τόσο ατομική όσο και συλλογική.

 

Γεννημένος στην Αυστρία το 1941, με μητέρα βοτανολόγο και πατέρα τσαγκάρη, ο Horst άρχισε να εργάζεται σε ένα κομμωτήριο απέναντι από το σπίτι του σε ηλικία μόλις 14 ετών. «Δεν ήμουν καθόλου καλός φοιτητής, αλλά ήμουν πολύ πρόθυμος να είμαι κάτι διαφορετικό», αυτός είπε. Ο Horst ήταν ένα φυσικό ταλέντο. Στα 17 του εργαζόταν ως κομμωτής σε ένα διάσημο κομμωτήριο στη Ρώμη, εξυπηρετώντας διεθνείς προσωπικότητες. Στην ηλικία των 20 ετών κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κομμωτηρίου, το οποίο χρησιμοποίησε ως εφαλτήριο για την περιοδεία της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. «Τι είναι ένα κάλεσμα; Είναι σχεδόν σαν μια φωτιά μέσα μου που με κρατά ζωντανό».

 

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΟΡΑΜΑ

Ο Horst ήταν ένας παγκόσμιας κλάσης κομμωτής στην εφηβεία του. Κατέληξε στη Μινεάπολη, Μινεσότα τυχαία, όταν κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού το 1963, το αυτοκίνητο τανάρρωσεου Horst χτυπήθηκε από έναν μεθυσμένο οδηγό. Αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Μινεάπολη, ως ευρωπαίος κομμωτής. ‘Ανοιξε το δικό του κομμωτήριο, το Horst & Friends και έπειτα αρκετά άλλα, έτσι έγινε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας κομμωτηρίων στα 20 του. Στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα, ο Horst υπέστη υπερκόπωση και κατάφερε να αναρρώσει χάρη σε βότανα που του έδινε η μητέρα του, αλλά και στη γιόγκα και το διαλογισμό. Έχοντας ζήσει στην Ινδία το 1970, ο Horst ενσωμάτωσε την Αγιουρβέδα στον τρόπο ζωής του και στο επιχειρηματικό του μοντέλο. Υιοθέτησε μια ολιστική σκέψη - την πεποίθηση ότι η ατομική ομορφιά συνδέεται άμεσα με την ομορφιά του κόσμου γύρω μας. Οι ιδέες του ήταν τόσο δυνατές που θα έφερναν επανάσταση στη βιομηχανία ομορφιάς. «Είμαστε η γη», είπε. «Είμαστε το χώμα. Είμαστε το νερό. Είμαστε τα πάντα. Δοκιμάστε λοιπόν έναν βιολογικό τρόπο ζωής. Γίνετε ένας αγρότης. Καλλιεργήστε μέσα στο δικό σας το σπίτι. Καλλιεργήστε την δική σας μέντα και φτιάξτε το δικό σας τσάι. Γιορτάστε τη ζωή.»
 

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ AVEDA ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑΣ

Στην Ινδία, ο Horst εμπνεύστηκε τη δημιουργία της Aveda. Ήταν πεπεισμένος για τη δύναμη της ευεξίας για να προωθήσει την ισορροπία στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα, πιστεύοντας ότι είναι προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων ομορφιάς των πελατών του. Συναντήθηκε με τον Shiv Nath Tandon στο Ashram Sadhana Mandir στο Rishikesh της Ινδίας, με τον οποίο ανέπτυξε το πρώτο σαμπουάν του σε ένα νεροχύτη της κουζίνας του στη Μινεάπολη, μαζί με τους γιατρούς της Αγιουρβέδας, τους Vinod και Kusum Upadhyay. Όλοι συνέχισαν να συνεργάζονται με την Aveda από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Από αυτή την μοναδική συνεργασία γεννήθηκε η Aveda, το 1978. Το όραμα της ήταν να φέρει στους επαγγελματίες φυσικά προϊόντα που θα έκαναν καλό στους ίδιους, στους πελάτες τους, αλλά και στη Γη και στις κοινότητές της. Η προνοητικότητα του Horst αποδεικνύει το πόσο μπροστά από την εποχή του ήταν, και παρόλο που δεν είναι πλέον μαζί μας, η κληρονομιά του ζει με αμέτρητους τρόπους, από το τελετουργικό μασάζ στον αυχένα και στους ώμους για το οποίο και φημίζονται τα κομμωτήρια Aveda, μέχρι και τον τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας του – ένας που προάγει τις επιχειρήσεις με συνείδηση. Το πιο σημαντικό που μας έμαθε ο Horst είναι ότι: «Κάθε μέρα παρουσιάζεται σε όλους μας η ευκαιρία να δημιουργήσουμε θετικά αποτελέσματα. Ακόμη και οι απλούστερες, φαινομενικά ασήμαντες επιλογές που κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή - τι θα φάμε, τι θα φορέσουμε, τι θα χρησιμοποιήσουμε στο σώμα μας και στα σπίτια μας - έχουν μια κυμαινόμενη επίδραση που φτάνει πολύ πιο πέρα από μας προσωπικά».

 

ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

1978 — Ο Horst ιδρύει την Aveda με αποστολή να δημιουργήσει ολιστική ομορφιά μέσα από ευεξία. Η Aveda είναι "γνώση του συνόλου".
1982 — Το πρώτο Ινστιτούτο Aveda ανοίγει τις πόρτες του στη Μινεάπολη. Τα ινστιτούτα Aveda είναι σχολεία για επαγγελματίες του κλάδου ομορφιάς.
1987 — Ο Horst εκδιδει το "Αναζωογόνηση: Ένας οδηγός ευεξίας για γυναίκες και άνδρες".
1989 — Ο Horst επικροτεί τις αρχές της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας Valdez / Ceres, καθιστώντας την Aveda την πρώτη εταιρεία που υπέγραψε.
1997 — Η Aveda εισάγεται στο πορτοφόλιο της Estée Lauder Companies και μεγαλώνοντας γίνεται μια παγκόσμια επιτυχημένη ιστορία, με παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες και 9.000 κομμωτήρια και spa.
1999 — Ο Horst δημοσιεύει το "Aveda Rituals: έναν καθημερινό οδηγό για την φυσική υγεία και ομορφιά".
2004 — Η βιομηχανία ομορφιάς απονέμει στον Horst το βραβείο Lifetime Achievement Award.
2005 and 1995 — Το περιοδικό Vanity Fair ονομάζει τον Horst έναν από τους σημαντικότερους περιβαλλοντολόγους στις Η.Π.Α.
2007— O Horst λαμβάνει το βραβείο Rachel Carson Award for a Lifetime Commitment to Environmental Ethics & Integrity, για τη δέσμευσή του με την περιβαλλοντική ηθική.
2013 — Ο Διεθνής Σύνδεσμος Spa (ISPA) τιμά τον Horst με το βραβείο Visionary Leader Award.
2007—Η επαγγελματική ένωση Spa & Salon Professional τιμά τον Horst ως έναν καινοτόμο της βιομηχανίας, καθως και θρύλο για τη συμβολή του στη βιομηχανία της κοσμετολογίας.
2009 — Ο Πρόεδρος της Αυστρίας ανακηρύσσει τον Horst με το βραβείο "Decoration of Honor in Gold Services to the Republic of Austria", ένα βραβείο που δινεται σε υποδειγματικούς αυστριακούς επιχειρηματικούς ηγέτες.

 

AYURVEDIC ROOTS

Oι πρώτες ρίζες μας βρίσκονται στην Αγιουρβέδα, την ινδική θεραπευτική παράδοση που βασίζεται στη γνώση της ζωής και στη διασύνδεση όλων των πραγμάτων. Έχει αποδειχτεί, εδώ και 5.000 χρόνια, ότι η ολιστική θεραπεία οδηγεί σε μεγαλύτερη ισορροπία και ευημερία, για αυτό και εξετάζουμε τα αποτελέσματα των προϊόντων μας όχι μόνο στα μαλλιά ή στο δέρμα αλλά και στο σώμα, στο μυαλό και στο συναίσθημα.


Σύμφωνα με τις αρχές της Αγιουρβέδας - και λόγω της περιβαλλοντικής μας συνείδησης, η Aveda δεσμεύεται να χρησιμοποιεί βιολογικά συστατικά. Αυτή η ιδεολογία οδήγησε και σε μια ακόμα Αγιουβερδική συνεργασία μεταξύ της Aveda και της ινδικής εταιρείας Nisarga.

Η Nisarga - που σημαίνει "φύση" στα σανσκριτικά - καλλιεργεί Αγιουβερδικά βότανα ακολουθώντας βιολογική γεωργία. Συνεργαζόμαστε μαζί τους για να εξασφαλίσουμε βιολογικό κουρκουμά και άμλα που περιέχονται σε μερικά από τα προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένων των Invati™ Solutions για λεπτά μαλλιά.

Η Nisarga χρησιμοποιεί μια φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο εκχύλισης με χρήση CO2, η οποία δεν αφήνει τοξικά υπολείμματα και λειτουργεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία - παράγοντας πολύ ισχυρά εκχυλίσματα.

Λόγω της ανησυχίας της εταιρείας σχετικά με τους κινδύνους των χημικών λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων, η Nisarga εργάζεται για να ενθαρρύνει τους αγρότες να στρέψουν την δραστηριότητά τους προς τη βιολογική γεωργία. Έχουν πραγματοποιήσει τακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για περίπου 35.000 αγρότες όλα αυτά τα χρόνια, πείθοντας πολλούς να ξεκινησουν οργανικές πρακτικές. Η Nisarga πληρώνει το κόστος βιολογικής πιστοποίησης για τους αγρότες με τους οποίους συνεργάζεται και παρέχει επίσης εκπαιδευτική υποστήριξη για να βοηθήσει στην επιτυχή μετατροπή.