Αποστολή & Κληρονομιά

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ AVEDA ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ
ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ
ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΣΤΗΝ AVEDA
ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ
ΕΥΘΥΝΗΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

HORST RECHELBACHER, ΙΔΡΥΤΗΣ
 

Ο ιδρυτής μας

 

Η κληρονομιά του Horst Rechelbacher εκτείνεται πολύ πιο πέρα από τη δημιουργία της Aveda. Ως πρωτοπόρος της ολιστικής ομορφιάς και πρωταθλητής της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, ο σκοπός και το πάθος του Horst υπήρξαν μια δυναμική που αποτέλεσε μέρος μιας μεγαλύτερης παγκόσμιας κίνησης προς την ισορροπία και την αρμονία, τόσο την ατομική όσο και τη συλλογική.

 

Γεννημένος στην Αυστρία το 1941 με μητέρα βοτανολόγο και πατέρα υποδηματοποιό, ο Horst ξεκίνησε να δουλεύει σε συνοικιακό κομμωτήριο στην ηλικία των 14. «Δεν ήμουν καθόλου καλός μαθητής, αλλά είχα μεγάλη θέληση να γίνω κάτι διαφορετικό», έλεγε. Ο Horst ήταν φυσικό ταλέντο και από τα 17 άρχισε να εργάζεται ως κομμωτής σε πολυτελές κομμωτήριο στη Ρώμη με πελάτες διεθνούς φήμης. Στα 20, είχε ήδη κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κομμωτικής Τέχνης, το οποίο χρησιμοποίησε ως εφαλτήριο για να περιοδεύσει στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Τι είναι ένα κάλεσμα; Είναι κάτι σαν μια φωτιά μέσα μου και με κρατά ζωντανό», είπε.

 

LOVE IS ALL YOU NEED

Μια ματιά στη ζωή και την κληρονομιά του ιδρυτή μας, Horst Rechelbacher, που μας ενέπνευσε πώς να ζούμε με αγάπη για να κάνουμε τον κόσμο ένα ακόμη πιο όμορφο μέρος.

 Ένας δια βίου μαθητής με ένα διαρκές όραμα

Ένας παγκόσμιας κλάσης hair stylist στην εφηβεία του, o  Horst κατέληξε στη Μινεάπολη της Μινεσότα κατά λάθος, κυριολεκτικά. Κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού hair styling το 1963, το αυτοκίνητο του Horst χτυπήθηκε από έναν μεθυσμένο οδηγό. Αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Μινεάπολη, ως ευρωπαίος κομμωτής και εκεί άνοιξε το δικό του κομμωτήριο, Horst & Friends και στη συνέχεια αρκετά ακόμα, καταφέρνοντας να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης κομμωτηρίων στα είκοσί του. Στα τέλη της δεκαετίας του '60, ο Horst υπέστη υπερκόπωση και ανάρρωσε χάρη στις θεραπείες  βοτάνων που του ετοίμαζε η μητέρα του, καθώς και στην πρακτική της γιόγκα και του διαλογισμού. Μετά από ένα θεραπευτικό ταξίδι στην Ινδία το 1970,  ο Horst ενσωμάτωσε την Ayurveda στον τρόπο ζωής του και στο επιχειρηματικό μοντέλο των κομμωτηρίων του. Υιοθέτησε μια ολιστική σκέψη, την πεποίθηση ότι η ατομική ομορφιά συνδέεται άμεσα με την ομορφιά του κόσμου γύρω μας. Σε εκείνον ανήκουν οι καινοτόμες ιδέες που ξεσήκωσαν τη βιομηχανία ομορφιάς. «Είμαστε η γη», έλεγε.  «Είμαστε χώμα. Είμαστε νερό. Είμαστε τα πάντα. Γι' αυτό προτιμήστε τον βιολογικό τρόπο ζωής, αν μπορείτε. Γι' αυτό γίνετε αγρότες. Καλλιεργήστε στο σπίτι σας. Καλλιεργήστε μέντα και φτιάξτε το δικό σας τσάι. Γιορτάστε τη ζωή».
 

Aπό την αρχαία τέχνη της Aγιουρβέδα προέρχονται οι τελετουργίες της Aveda

Στην Ινδία, είχε επίσης την έμπνευση δημιουργίας της AVEDA. Ο Horst  απέκτησε μεγάλη εκτίμηση στη δύναμη που έχει η ευεξία στην ισορροπία του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος- συστατικά που αποτέλεσαν την προϋπόθεση στην επιτυχία των στόχων ομορφιάς κάθε πελάτη του. Γνωρίστηκε με τον Shiv Nath Tandon στο άσραμ Sadhana Mandir στην πόλη Rishikesh της Ινδίας, με τον οποίο ανέπτυξε το πρώτο του σαμπουάν από γαρύφαλλο Clove Shampoo, στο νεροχύτη μιας κουζίνας στη Μινεάπολη, με τη βοήθεια γιατρών της Αγιουρβέδικης ιατρικής, τους Vinod και Kusum Upadhyay.  Όλοι συνέχισαν να εργάζονται με την Aveda μέχρι τις αρχές του 1970s.

Από αυτή την πολύχρονη καλή συνεργασία, γεννήθηκε η Aveda το 1978 με το όραμα να προσφέρει στους επαγγελματίες της ομορφιάς προϊόντα βοτάνων που θα έκαναν καλό στους ίδιους, στους πελάτες, στη Γη και στις κοινότητές της. H πρόβλεψη του Horst αποτελεί μια διαθήκη ως πως το πόσο μπροστά από την εποχή του υπήρξε και, παρόλο που δεν είναι πια μαζί μας, η κληρονομιά του επιζεί με αμέτρητους τρόπους, από τις signature τελετουργίες μασάζ αυχένα και λαιμού για τις οποίες η Aveda φημίζεται, μέχρι τον οικολογικά βιώσιμο επιχειρηματικό τρόπο που αναδεικνύει τις επιχειρήσεις με συνείδηση. Και το κυριότερο, ο Horst μάς δίδαξε ότι : «Κάθε μέρα προσφέρει στον καθένα από εμάς την ευκαιρία να δημιουργήσουμε θετικά αποτελέσματα. Ακόμη και οι απλούστερες, φαινομενικά ασήμαντες επιλογές που κάνουμε στην καθημερινότητά μας - όπως το τι θα φάμε, τι θα φορέσουμε, τι θα χρησιμοποιήσουμε πάνω στο σώμα μας και στα σπίτια μας, έχουν έναν κυματισμό, μια επίδραση που εκτείνεται πολύ πιο πέρα από εμάς προσωπικά».
 

Mια ζωή εξαιρετικής ηγεσίας

1978- ο Horst ιδρύει την Aveda με αποστολή να δημιουργήσει ολιστική ομορφιά με ευεξία. Aveda σημαίνει «η γνώση του όλου»
1982- Το πρώτο Aveda Institute ανοίγει τις πόρτες του στη Μινεάπολη. Τα ινστιτούτα Aveda είναι σχολές για επίδοξους επαγγελματίες της βιομηχανίας της ομορφιάς
1987- Ο Horst εκδίδει το βιβλίο "Αναζωογόνηση:  Οδηγός Ευεξίας για Γυναίκες και Άνδρες"
1989- Ο Horst υποστηρίζει τις αρχές περιβαλλοντικής βιωσιμότητας Valdez / Ceres , καθιστώντας την Aveda την πρώτη εταιρεία που υπογράφει τη συμφωνία
1997- Η Aveda εξαγοράζεται από την Estée Lauder Companies και μεγαλώνει για να γίνει μια παγκόσμια ιστορία επιτυχίας με παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες και 9.000 κομμωτήρια και σπα
1999 - ο Horst εκδίδει το βιβλίο  «Τελετουργίες Aveda: Ένας Καθημερινός Οδηγός για Φυσική Υγεία και Ομορφιά»
2004 - Η βιομηχανία της ομορφιάς βραβεύει τον Horst με το Βραβείο Lifetime Achievement Award
2005 και 1995 - Το περιοδικό Vanity Fair ανακοινώνει τον Horst ως ένα από τους μεγαλύτερους με επιρροή περιβαντολόγους των Η.Π.Α.
2007 - Ο Horst λαμβάνει το βραβείο Rachel Carson Award για την Δέσμευση Ζωής στην Περιβαλλοντική Ηθική και Ακεραιότητα
2013 - Η Διεθνής Ένωση SPA (ISPA) τιμά τον Horst με το Βραβείο ISPA Visionary Leader Award ως Οραματιστή Ηγέτη
2007 - Η 'Ενωση Spa & Salon Professional Association τιμά τον Horst ως θρύλο και καινοτόμο οραματιστή της βιομηχανίας για την προσφορά ζωής στην βιομηχανία της κοσμητολογίας
2009 - Ο Πρόεδρος της Αυστρίας βραβεύει τον Horst με το  «Decoration of Honour in Gold Services to the Republic of Austria,» ένα βραβείο που δίνεται σε παραδειγματικούς αυστριακούς επιχειρηματίες

 

Οι ρίζες της Αγιουρβέδα

5.000 χρόνια αποτελεσμάτων στις πρώτες ρίζες μας που στηρίχθηκαν στην αγιουρβέδα, την ινδική θεραπευτική παράδοση που βασίζεται στη γνώση της ζωής και τη διασύνδεση όλων των πραγμάτων. Η ayurveda έχει αποδείξει, πάνω από 5.000 χρόνια, ότι θεραπεύοντας ολιστικά όλο το άτομο οδηγείται σε μεγαλύτερη ισορροπία και ευεξία και, για το λόγο αυτό, εξετάζουμε τις επιπτώσεις των προϊόντων μας όχι μόνο στα μαλλιά ή το δέρμα, αλλά και στο σώμα, το μυαλό και το συναίσθημα.

Η σχέση μας με την Ayurveda ξεκίνησε το 1976, χάρη σε δύο διάσημους ιατρούς και αγιουρβεδικούς μελετητές, τους Δρ.Vinod και Kusum Upadhyay. Παγκόσμια περιζήτητοι για την εμπειρία τους στην αγιουρβεδική ιατρική, φαρμακολογία, βοτανική έρευνα και αρωματοθεραπεία, έφεραν την 1.000 ετών βέδικη και αγιουρβέδικη παράδοση να ενσωματωθεί στο έργο της Aveda. Η καθοδήγησή τους πρωτίστως μας βοήθησε να προσδιορίσουμε τα βοτανικά ενεργά συστατικά για τα προϊόντα μας, μας επέτρεψε να πρωτοπορήσουμε στα «λειτουργικά αρώματα» (με τα εξισορροπιστικά αρωματικά μίγματα chakra™) και μας βοήθησαν να ξεκινήσουμε καινοτόμες, ισχυρές και φυσικά παραγόμενες φόρμουλες, όπως η σειρά invati™ η λύση για την αραίωση των μαλλιών.

 

Ακολουθώντας τις αρχές της Αγιουρβέδα - και εξαιτίας της ανησυχίας μας για τη Γη- η Aveda έχει δεσμευθεί να χρησιμοποιεί βιολογικά συστατικά. Αυτό μας οδήγησε σε ακόμη μια αγιουρβεδική συνεργασία-μεταξύ της Aveda και της Ινδικής μάρκας Nisagra.

Η Nisagra που σημαίνει «φύση» στα σανσκριτικά καλλιεργεί Αγιουρβεδικά βότανα με βιολογική γεωργία. Συνεργαστήκαμε μαζί τους  για να προμηθευόμαστε βιολογικό κουρκουμά και άμλα που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένης της σειράς για λύσεις στα αδύναμα μαλλιά, Invati™

Η Nisarga εφαρμόζει πρακτικές φιλικής εξαγωγής με CO2, η οποία δεν αφήνει τοξικά υπολείμματα και λειτουργεί με χαμηλότερες θερμοκρασίες, που παράγουν εξαιρετικά ισχυρά εκχυλίσματα.

Λόγω της ανησυχίας της εταιρείας για τους κινδύνους των χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, η Nisarga εργάζεται για να ενθαρρύνει τους αγρότες να μεταστραφούν στη βιολογική γεωργία. Έχουν πραγματοποιήσει τακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για περίπου 35.000 αγρότες όλα αυτά τα χρόνια, πείθοντας πολλούς να μεταστραφούν βιολογικά. Η Nisharga πληρώνει το κόστος βιολογικής πιστοποίησης για τους αγρότες με τους οποίους συνεργάζονται και παρέχει επίσης εκπαιδευτική υποστήριξη για να βοηθήσει στην επιτυχία της μετατροπής.