Τι είναι η τεχνολογία blockchain;

Διαφάνεια από το χωράφι μέχρι το τελικό στάδιο

Η Aveda αξιοποιεί την τεχνολογία blockchain που παρέχει ανιχνευσιμότητα των συστατικών μέσω ενός ασφαλούς ψηφιακού συστήματος.

Ανίχνευση μέσω τεχνολογίας blockchain


Τα κινητά τηλέφωνα και οι κωδικοί QR δημιουργούν ένα απόρρητο αρχείο, το οποίο παρακολουθείται από τους αγρότες μέχρι τους παραγωγούς και τις κύριες εγκαταστάσεις παραγωγής της Aveda. Η Aveda είναι μία από τις πρώτες εταιρείες στον κλάδο της ομορφιάς που εγκαινίασε με επιτυχία ένα εμπορικό πιλοτικό πρόγραμμα blockchain σε αυτή την κλίμακα.

Γιατί έχει το blockchain σημασία;

Γιατί χρησιμοποιούμε την τεχνολογία blockchain;


Γιατί είναι σημαντική αυτή η τεχνολογία; Η τεχνολογία blockchain παρέχει ανιχνευσιμότητα, η οποία συμβάλλει στη διασφάλιση της ποιότητας των συστατικών και της υπεύθυνης προμήθειας. Η Aveda σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη διαφάνεια που αποκτά χάρη σ'αυτήν την τεχνολογία για να συμβάλει στην περιβαλλοντική και κοινωνική αναβάθμιση. Για παράδειγμα, τώρα που υπάρχει διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού, η Aveda συνεργάζεται με τους προμηθευτές της για να επιτύχει βιολογική πιστοποίηση και εξακρίβωση από ανεξάρτητη εξωτερική επίβλεψη για δίκαιους μισθούς στους αγρότες που καλλιεργούν και συλλέγουν τα συστατικά. Η Aveda θέλει να συμβάλει στη δημιουργία θετικού αντίκτυπου στις κοινότητες των προμηθευτών και στο περιβάλλον.

Αυθεντική ηγεσία

Barbara De Laere, Global Brand President της Aveda


“Η Aveda έχει θέσει ως προτεραιότητα τη βιώσιμη προμήθεια εδώ και δεκαετίες και τώρα έχουμε την τεχνολογία για να το αποδείξουμε στον καταναλωτή. Τα προϊόντα μας δημιουργούνται από φυσικά συστατικά και η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα αυτών των συστατικών και των ανθρώπων που τα καλλιεργούν είναι ζωτικής σημασίας για την Aveda. Με την τεχνολογία blockchain, έχουμε πλέον άμεση επαφή με τους αγρότες μας στη Μαδαγασκάρη, παρέχοντας σε εμάς, τους συνεργάτες μας στα κομμωτήρια και τους πελάτες μας μεγαλύτερη διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού μας. Πιστεύουμε ότι αυτό πρόκειται να φέρει πραγματική επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ψωνίζουν και αποφασίζουν για τα προϊόντα περιποίησης τους."


Ιχνηλασιμότητα συστατικών

Bανίλια

Περίπου το 80% της παγκόσμιας βανίλιας προέρχεται από τη Δημοκρατία της Μαδαγασκάρης, ένα νησί περίπου 250 μίλια από τις ακτές της Ανατολικής Αφρικής. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη νησιωτική χώρα στον κόσμο. Οι κόκκοι βανίλιας καλλιεργούνται από αγρότες της περιοχής και αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο. Τώρα η Aveda μπορεί να παρακολουθεί τη βανίλια που προέρχεται από τους αγρότες και χρησιμοποιείται στα προϊόντα της.

Ρόδι

Η Τουρκία παράγει περίπου 90 τύπους καρπών ροδιού που καλλιεργούνται κυρίως στις περιοχές του Αιγαίου και της Μεσογείου. Το ρόδι καλλιεργείται από αγρότες οι οποίοι πωλούν τα φρούτα, το χυμό και τους σπόρους. Τώρα η Aveda μπορεί να παρακολουθεί το ρόδι που προέρχεται από τους αγρότες και χρησιμοποιείται στα προϊόντα της.